Sterker in het werk, een aanpak die werkt!
In regio Zuidoost Brabant loopt het pilottraject ‘Sterker in het werk’, hierin versterken mensen hun basis- en vakvaardigheden. We werken samen met werkgevers aan nieuwe passende scholingstrajecten en aanpak te ontwikkelen en meer NT1 deelnemers te bereiken. Met succes! Een groot deel van de deelnemers (35%) heeft Nederlands als eerste taal. Ruim honderdvijftig deelnemers bereikten we al. Ze namen deel aan deze nieuwe trajecten en zetten hiermee de eerste stappen in hun LLO ontwikkelplan richting een sterkere positie op de arbeidsmarkt en in de samenleving.
Ontdek wat we vanuit de publiek private samenwerking als werkgever, onderwijs en partner met elkaar hebben geleerd in het eerste jaar van de pilot. We presenteren de aanpak en belangrijkste lessen. Elke Wirtz, projectmanager sociale innovatie van CSU vertelt over de aanpak, de successen en uitdagingen vanuit CSU. Ime van Berloo, onderwijsontwikkelaar bij Taalkracht vertelt over de nieuw ontwikkelde onderwijsmodules, hoe daarin vak- en basisvaardigheden worden gecombineerd met coaching tot een aanbod dat past bij werkgevers en hun medewerkers. Iris Gerards-Bex is projectleider bij Brainport voor elkaar, vereniging van sociaal werkgevers in de regio. Ze vertelt hoe het thema basisvaardig vorm krijgt in het programma ‘Digitaalfit’, in Brainport voor elkaar.
De lezing biedt praktische inzichten en inspiratie over een werkgeversaanpak die bijdraagt aan ontwikkelkansen voor de NT1 doelgroep.
Meer informatie vind je op de800.nl. Volg ook de pagina op LinkedIn, dan blijf je op de hoogte van ontwikkelingen.
Dorien Vervest, projectleider LLO Collectief
Elke Wirtz, projectmanager sociale innovatie van CSU
Ime van Berloo, onderwijsontwikkelaar bij Taalkracht
Iris Gerards-Bex, projectleider Brainport voor Elkaar
‘Leeraanbod NT1: onbekend maar niet onbemind’
Afgelopen jaar heeft Toezicht Sociaal Domein(voetnoot) in vijf gemeenten onderzoek gedaan naar mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Onze focus lag op NT1’ers van 50 jaar en ouder.
Waar kunnen deze mensen gebruik van maken als ze een leervraag hebben? Hoe zit het met de bewustwording van organisaties over laaggeletterdheid? Hoe zorgen organisaties voor toegankelijke dienstverlening?
In onze presentatie delen we hoopvolle initiatieven. Zo zien we mooie voorbeelden bij gemeenten, leerwerkbedrijven en het UWV. We zien dat elke gemeente in de aanpak NT1 sterke elementen heeft. Deze willen we delen om zo deelnemers aan het congres te inspireren om dit op te pakken in hun praktijk.
Marieke van Velthuizen, inspecteur Toezicht Sociaal Domein
Angelique Rehatta, inspecteur Toezicht Sociaal Domein
NT1-docenten conferentie 2025
NT1-docenten conferentie 2025nt1docenten@gmail.com
NT1-docenten conferentie 2025nt1docenten@gmail.comhttps://162534.aanmelder.nl
2025-03-19
2025-03-19
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
NT1-docenten conferentie 2025NT1-docenten conferentie 20250.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Nog niet bekendNog niet bekend